Otvoren natječaj za sufinanciranje pristupa pravima intelektualnog vlasništva

Otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se MSP-ima iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV)

Na inicijativu Europske komisije, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) će i u 2022. godini provoditi novo izdanje Fonda za MSP-ove.

Nakon iznimnog uspjeha Fonda za mala i srednja poduzeća pokrenutog u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” EUIPO-a u 2021. godini, i u 2022. godini otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

Ukupna sredstva za 2022. godinu iznose više od 47 milijuna eura, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, a mogu se koristiti za troškove usluge IP Scan-a, troškove registracije žiga i industrijskog dizajna (Voucher 1) i zaštite patenta (Voucher 2). Prema zadnjim informacijama iz EUIPO-a, ove godine je znatno povećan interes za ovu vrstu financiranja te je dosadašnja alokacija prema korisnicima dosegla skoro 50%.

Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnijoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a.

Više informacija možete pronaći i na www.dziv.hr

Leave a Reply