Poziv za projekte „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u Zelenoj tranziciji“

Norvežani nude pola milijuna eura poticaja zelenim projektima u energetici, pomorstvu i akvakulturi. Imate li ideju?

Otvoren je poziv za projekte „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u Zelenoj tranziciji“ za financiranje će inicijative prijavitelja iz Hrvatske i to u tri tematska područja: energija i klimatske promjene, plavi rast i zeleno pomorstvo te održiva akvakultura.

Inicijative moraju imati partnera iz Norveške, a zaprimaju se do 28. studenog.

Prijaviti se mogu sve javne ustanove, tijela državnih i lokalnih vlasti te udruge.

Ovo je prvi poziv za projekte u okviru Fonda za bilateralnu suradnju, a namjera mu je potaknuti incijative za stvaranje novih i jačanje postojećih veza između partnera u Hrvatskoj i Norveškoj, i to kroz umrežavanje, razmjenu znanja, tehnologija, iskustva i najboljih praksi u određenim područjima.

Inicijative mogu imati raznovrsne aktivnosti, poput radionica, istraživanja, studijskih putovanja, jačanja kapaciteta, konferencija, studija, i sl.

Ulaganja u infrastrukturu nisu podržana ovim pozivom.

Ukupna vrijednost poziva je 500 000 EUR (3,7 milijuna HRK), a u slučaju velikog interesa i većeg broja kvalitetnih prijava Fond za bilateralnu suradnju može povećati dostupna sredstva.

Sve informacije o pozivu i upute za prijavitelje mogu se pronaći na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, posvećenim Financijskim Mehanizmima Norveške i EGP-a (www.eeagrants.hr).

https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/norvezani-nude-pola-milijuna-eura-poticaja-zelenim-projektima-u-energetici-pomorstvu-i-akvakulturi-imate-li-ideju-1238828

 

Leave a Reply