Otvorene su prijave za konferenciju „Održivo plavo gospodarstvo u kontekstu klimatskih promjena i degradacije bioraznolikosti potaknuto morskim tehnologijama“!

U srijedu, 10. travnja 2024. godine na Sveučilištu u Zadru održat će se konferencija organizirana s idejom okupljanja dionika iz ključnih sektora plavog gospodarstva, te poticanja rasprave o izazovima i prilikama za postizanje održivog plavog gospodarstva u EU i svijetu, uzimajući u obzir utjecaj klimatskih promjena i degradacija bioraznolikosti.

Ovo je prilika za čuti donositelje odluka iz Hrvatske i drugih zemalja o tome kako podržavaju ovaj proces digitalne i zelene transformacije, a s druge strane poslušati predstavnike privatnog sektora o izazovima s kojima se susreću i potrebama za bržom implementacijom i znanstveno-istraživačkog sektora predstavit će svoja saznanja u izazovima s kojima se suočavamo u kontekstu klimatskih promjena i bioraznolikosti.

Organizatori ove konferencije su Digitalni Inovacijski Hub Innovamare i Sveučilište u Zadru koji kroz svoj primjer uspješne suradnje otvaraju nove prilike za nova partnerstva koja će doprinijeti kreiranju rješenja kao odgovora na postojeće izazove očuvanja bioraznolikosti i očuvanja u području plavog gospodarstva.

Podršku u organizaciji konferencije dali su i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Hrvatska gospodarska komora, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i tvrtka SeaCras d.o.o.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave će biti otvorene od 15. ožujka 2024. godine putem platforme Mairos. Broj mjesta je ograničen.

Program konferencije preuzmite na poveznici.

U okviru konferencije su organizirana dva paralelna događanja na koja se možete prijaviti prilikom registracije:

B2B sastanci s norveškim tvrtkama, od kojih možete izabrati maksimalno dvije, a koji su organizirani u okviru projekta MATIN, financiranog sredstvima Innovation Norway. Sastanci će biti organizirani u svrhu jačanje bilateralne B2B suradnje u području inovativnih pomorskih tehnologija te razmjene ideja i potencijalnog okvira suradnje u Norveškoj i Hrvatskoj.

Sastanke možete dogovoriti sa sljedećim tvrtkama:

Radionica za identificiranje nedostataka, potreba i rješenja za unapređenje istraživanja i inovacija u plavom gospodarstvu Hrvatske.

Radionicu organizira SeaTecHub projekt i članovi partnerskog konzorcija iz Hrvatske: Hrvatska gospodarska komora, FER, Šibensko-kninska županija, IN2, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, 20000 Leagues, DIH AGRIFOOD. Radionica će okupiti odabrane dionike koji rade u sektorima (i) akvakulture i ribarstva, (ii) pametnih luka, (iii) pomorske zaštite i sigurnosti, (iv) pomorskih tehnologija i (v) istraživanja i obrazovanja. Primarni cilj ove radionice je prikupiti vaše vrijedne uvide i percepcije o prazninama i potrebama istraživanja i inovacija unutar ovih sektora. Rezultati će doprinijeti formuliranju zajedničke strategije Cipra i Hrvatske za istraživanje i inovacije u plavom gospodarstvu.

Registrirajte se za konferenciju koristeći niže ponuđenu formu.

Ako ste spremni razgovarati o izazovima i prilikama za održivije plavo gospodarstvo u EU i svijetu uzimajući u obzir klimatske promjene i degradaciju bioraznolikosti, vidimo se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Mihovila Pavlinovića 1, 23000 Zadar 10. travnja 2024.

Leave a Reply